Pasta tysiąca wysp

0 (0 ocen)

  • 12 min

Przygotowałam to pewnego razu na śniadanie, po sprawdzeniu przez testerów kulinarnych w moim domu okazało się, że pasta jest przepyszna.

  • 12 min

Składniki:

  • Puszka tuńczyka w oleju
    3 łyżki keczupu
    2 łyżki musztardy (najlepiej jakiejś łagodnej)
    cukier
    sól, pieprz
    4-5 jajek ugotowanych na twardo
    1 duża cebula
    zioła prowansalskie
    1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu

Pasta tysiąca wysp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bardzo dobrze mieszamy majonez z keczupem i musztardą, solimy pieprzymy i dodajemy cukru by złamać kwaśny smak keczupu.
    Do miski z powstałym "sosem" dodajemy tuńczyka (bez oleju).
    Kroimy jajka i również dodajemy je do miseczki, cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy.
    Wszystko mieszamy, przyprawiamy :) i gotowe do układania na chlebek.

Porady

Można też kupić puszkę tuńczyka w sosie tysiąca wysp i wymieszać z jajkiem i cebulą ale wtedy już nie ma frajdy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy