Pasta z awokado, groszku zielonego i sera żółtego

0 (0 ocen)

  • 15 min

Taką pastę możemy przygotować bardzo szybko,na śniadanie lub kolację.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    10 dag sera żółtego
    1 puszka groszku zielonego
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżeczki majonezu
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Ser

Pasta z awokado, groszku zielonego i sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osączamy z zalewy.
    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Awokado myjemy,osuszamy.Następnie przekrawamy na pół,wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ.Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Odsączony groszek i wydrążone awokado przekładamy do miseczki,następnie za pomocą blendera dokładnie miksujemy.
  • 3. Do zmiksowanej masy dodajemy ser żółty i majonez,dokładnie mieszamy.
  • 4. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

Porady

Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny,pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Groszek zielony Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować