Pasta z kaszy jaglanej i warzyw

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, więc warto po nią sięgać. Jest to również moja ulubiona kasza. Tym razem z jej użyciem przygotowałam pyszną i zdrową pastę na kanapki, do tego bardzo tanią. Pasta pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Na śniadanie lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
    1 pietruszka
    1 marchewka
    1 cebula
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól i pieprz do smaku
    suszony koperek według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z kaszy jaglanej i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy.
    Wystudzone miksujemy blenderem na gładką masę.
  • 2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn, kaszę należy lekko rozgotować. Ugotowaną kaszę dokładnie studzimy.
  • 3. Do zmiksowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, kaszę, koperek i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pasta jest gotowa.

Porady

Jogurt naturalny możemy zastąpić majonezem, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować