Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

4.5 (190 ocen)

  • 10 min

Pyszna, kremowa pasta z wędzonym łososiem najlepiej smakuje na kromce świeżego pieczywa.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
    200 g serka naturalnego śmietankowego
    3 łyżki posiekanego koperku
    1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki śmietany 30 %
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Ser

Pasta z wędzonego łososia z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek utrzeć ze śmietaną, sokiem i skórką z cytryny. Dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek i doprawić pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.

Porady

Koperek można zastąpić innymi ulubionymi ziołami: szczypiorkiem, miętą lub pietruszką. W lżejszej wersji kremówkę można zastąpić jogurtem naturalnym. Pastę można wykorzystać także w formie przekąski, podaną na krakersach lub małych sucharkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować