Pasta ze świeżym ogórkiem

4.49 (156 ocen)

Orzeźwiająca pasta jajeczna - serowa ze świeżym ogórkiem oraz miętą. Propozycja na śniadanie, kolację czy przystawkę. Pasta zaskakuje smakiem i wprowadza coś nowego do codziennego menu.

Składniki:

  • 2 średnie ogórki gruntowe (łącznie 400g)
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    1/2 pęczka mięty
    8 jajek ugotowanych na twardo
    200 g żółtego sera
    3 łyżki majonezu
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Pasta ze świeżym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta ze świeżym ogórkiem 1. Ogórki obrać i usunąć nasiona. Miąższ zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, lekko posolić, wymieszać i przełożyć na sito, by osączyć wodę.
  • Pasta ze świeżym ogórkiem 2. Jajka i ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, czosnek zetrzeć na małych oczkach tarki (lub przecisnąć przez praskę), zieleninę posiekać. Wymienione składniki przełożyć do miski, dodać pieprz ziołowy oraz przygotowane ogórki.
  • Pasta ze świeżym ogórkiem 3. Dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować