Pasta kanapkowa z szynki i twarogu

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Takie śniadanko jest idealnym rozwiązaniem, aby połączyć chęć zjedzenia czegoś smacznego, zdrowego, lekkiego i mało kalorycznego. Jest to pasta z twarogu, wędzonej szynki oraz warzyw poprawiających odporność.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g chudego twarogu
    150 g szynki wędzonej
    1/2 papryczki chili
    1 ząbek czosnku
    1/2 małej cebuli
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka miękkiego masła
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z szynki i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w większą kostkę.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na 4 części, a papryczkę na małe kawałeczki.
  • 3. Łączymy wszystkie składniki i blenderujemy.
  • 4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Szynkę można zastąpić wędzoną makrelą, będzie równie smaczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować