"Pasta" makaronowa

4.5 (177 ocen)

  • 10 min

Z włoskiego "pasta" to makaron, a ja lubię dania z makaronem, plusem tej potrawy jest to że równie dobrze smakuje z ziemniakami lub z ryżem. Jest to moje pierwsze danie, które sama wymyśliłam w kuchni

  • 10 min

Składniki:

  • - Makaron
    - Kiełbasa - 4 kawałki
    - Czosnek - 4 ząbki
    - Słodka śmietana - 300 ml
    - Przecier pomidorowy - 190 gram (słoiczek)
    - Kukurydza (puszka)
    - Fasola czerwona (puszka)
    - Groszek (puszka)
    - Olej (do smażenia)
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Pasty

"pasta" makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najlepiej na początku postawić wodę na makaron i w międzyczasie przygotować sos.
  • 2. Pokroić kiełbasę w kosteczki i usmażyć na głębszej patelni lub w garnku.
  • 3. W międzyczasie smażenia kiełbasy wymieszać w osobnej miseczce przecier ze słodką śmietaną.
  • 4. Do usmażonej kiełbasy dodać rozdrobniony czosnek.
  • 5. Po niedługim czasie wlać zmieszaną śmietaną z przecierem do kiełbasy z czosnkiem.
  • 6. Pewnie w tym samym czasie zacznie się gotować woda na makaron, więc wrzucamy swój ulubiony rodzaj i gotujemy według opakowania.
  • 7. Do gotującego się sosu wrzucamy kukurydzę, fasolę i groszek.
  • 8. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem.
  • 9. Smacznego!!!

Porady

Czosnek nie może za długo się smażyć gdyż będzie mieć gorzki smak. Śmietana musi być słodka bo przy użyciu kwaśnej całe danie będzie miało bardzo kwaśny smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować