Pasta śledziowa

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Pyszna pasta śledziowa na kanapki. Zazwyczaj robię ją na piątkowe kanapki.

  • 30 min

Składniki:

  • - 4 puszki filetów z makreli w oleju
    - 4 średnie cebule
    - 4 ogórki kiszone
    - 6- 8 jajek ugotowanych na twardo
    - ok 3 łyżki majonezu
    - ok 2 łyżeczki musztardy
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Pasta rybna

Pasta śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z makreli wyjąć z puszki do miseczki, pognieść widelcem.
  • 2. Cebule, ogórki kiszone i jajka zemleć w malakserze. Dodać do śledzi. Można dodać 2 łyżki oleju spod śledzi.
  • 3. Dodać musztardę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować