Jest kolorowo i pastelowo...a do tego tak lekko i pysznie.Serniczek zrobiłam na powitanie mojego syna,który po trzech tygodniach pobytu w Polsce nareszcie wraca do domu.Do końca nie wiem,czy można ten deser nazwać sernikiem,gdyż jest tak lekki i delikatny jak ptasie mleczko.
4.5 (189 ocen)
Porady
Wierzch: Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżach gorącej wody.Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny.Do kremówki dodajemy ziarenka wanilii i ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mieszamy.Śmietanę dodajemy do sera,na koniec łączymy z wystudzoną żelatyną.Gotową masę wylewamy na wierzch sernika.Masa powinna bardziej przypominać gęsty krem niż galaretkę.Całość schładzamy w lodówce.Po schłodzeniu dekorujemy kolorową posypką.
Komentarze