Passata pomidorowa

4.49 (190 ocen)

Idealna na zimę do zup i sosów

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1/2 selera
    sól, pieprz, cukier
    2 łyżki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Passata pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać ze skórki i pokroić. Cebulę zeszklić w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodać czosnek, a następnie startą marchewkę i selera. Podsmażyć 5-10 minut.
  • W trakcie gotowania 2. Dodać pomidory, gotować ok 1,5 godziny. Zmiksować blenderem. Dodać zioła. Gotować jeszcze godzinę. Doprawić do smaku. Przelewać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Passata pomidorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować