Peklowana golonka z pieca

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są świetne z chrzanem.

Składniki:

  • 3 przednie golonki
    Włoszczyzna
    Liść laurowy
    Sól
    Po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
    2 szkl. jasnego piwa
    1,5 łyżki kminku

    Do peklowania:
    Po łyżeczce peklosoli i soli,
    Majeranek,
    Czosnek granulowany,
    Rozmaryn
    Przyprawa grillowa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Peklowana golonka z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki opalamy i skrobiemy. Myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw do peklowania. Owijamy folią i chłodzimy 3 dni. Płuczemy
  • 2. Golonki zalewamy wrzątkiem. Dodajemy sól, liść, ziele i pieprz. Gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu . Włoszczyznę oczyszczamy i dodajemy do mięsa. Gotujemy ok. 30 minut.
  • 3. Golonki wyjmujemy, kości usuwamy. Mięso nacieramy kminkiem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 220 °C, co jakiś czas obracając i polewając piwem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować