Perlisty pucharek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Poprawi humor nawet gdy zawiedzie czekolada. Najlepiej smakują słodkościprzygotowane w domowym zaciszu, a konsumowane w gronie najbliższych.

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
    Opakowanie budyniu waniliowego
    Tabliczka mlecznej czekolady
    2 opakowania serka homogenizowanego śmietankowego
    2 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki ajerkoniaku

Perlisty pucharek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niewielkiej ilości mleka rozpuść proszek budyniowy. Pozostałe
    mleko zagotuj z kawałkami czekolady i gdy będzie się gotować dodaj
    rozmieszany budyń. Lekko przestygniętą masę wyłóż do pucharków do
    około ¾ ich wysokości.
    Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Tężejącą
    zmksuj z serkiem i ajerkoniakiem. Wyłóż do pucharków. Udekoruj
    perełkami oraz czekoladą. Schłodź w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy