pianki marshmallow

4.5 (189 ocen)

  • 2 godz.

dzieci je kochają

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3/4 szklanki wody
    2 szklanki cukru
    2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szklanki gorącej wody
    szczypta soli
    szczypta kwasku cytrynowego
    1 galaretka ( u mnie wiśniowa )
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka Słodycze

Pianki marshmallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku wymieszać wodę z cukrem i gotować do zgęstnienia na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać rozpuszczoną żelatynę. Przestudzić. Dodać szczyptę soli i szczyptę kwasku cytrynowego, wsypać galaretkę. Masa nie może być całkowicie zimna, bo galaretka się nie rozpuści. Ubijać mikserem na puszystą masę, około 10 minut.

    Blaszkę wysypać cukrem pudrem, wylać masę i odstawić do lodówki, by zastygła. Pokroić na kawałki, obtoczyć w cukrze pudrze.

Porady

masę należy kroić bardzo ostrym nożem posmarowanym delikatnie olejem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować