Pieczone nadziewane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory umyć i odciąć z nich "czapeczki". Wyjąć cały środek. Odwrócić otworem na dół, aby dobrze odciekły.
2.Fileta pokroić w kostkę i usmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą, przestudzić. Dodać pokruszone bułki, natkę pietruszki, wbić jajka. Wszystko przyprawić i wymieszać.
3.Farsz wkładać do pomidorów, dokładnie wypełniając przestrzeń. Przykryć czapeczkami i wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 40 min.
4.Oliwki i czosnek wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Dodać śmietanę, musztardę i doprawić pieprzem. Wszystko zmiksować. Odstawić do lodówki na około 30minut. Podać do pieczonych pomidorów. Smacznego!
Komentarze