Pieczony pikantny gulasz wege

0 (0 ocen)

Oto moja propozycja na gulasz...aby był niezbyt kaloryczny przygotowałam go z samych warzyw i zapiekałam w piekarniku, serdecznie zapraszam. Gulasz można zagęścić jeśli ktoś ma ochotę,ale ja uważam to za zbyteczne i tak jest przepyszny!:)

Składniki:

  • 1 bakłażan- ok 300 gram
    1 cukinia- ok 300 gram
    1 cebula czerwona
    1 czerwona papryka
    100 g kapusty pekińskiej
    4 pomidory
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki chili mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Pieczony pikantny gulasz wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14km1qb 1. Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w średniej grubości pół plasterki. Bakłażana i cukinię w kostkę średniej wielkości
  • image-0o39txb 2. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Kapustę grubo posiekać.
  • image-1iyultp 3. Każdego pomidora pokroić na 5-6 części
  • image-28ielfh 4. Wszystkie rozdrobnione warzywa przełożyć do miski, dodać sól, pieprz i olej. Wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. Po około 20 minutach przemieszać zawartość naczynia. Po kolejnych 15 minutach naczynie odkryć i piec jeszcze 10 minut. Wyjąć z piekarnika, doprawić chili i podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować