pieczarki w śmietanie z koperkiem

4.5 (163 ocen)

takie pieczarki są dobre jako dodatek do wielu dań: makarony, kasze, placki ziemniaczane itp.,........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • masło 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml, koperek 1/2 pęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Pieczarki w śmietanie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. cebulę pokrojoną w kostkę posypaną cukrem podsmażyć na połowie masła, pod koniec dodać resztę masła
  • etap 2. wsypać pieczarki pokrojone w dość drobną kostkę, dodac kostkę rosołową grzybową, podsmażać co jakiś czas mieszając do miękkości pieczarek
  • etap 3. dodać gęstą śmietanę 18%, mieszając doprowadzić do zagotowania, na średnim ogniu dusic z 3-4 minuty co jakiś czas mieszając
  • etap 4. na koniec dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, posiekany koperek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować