Soczysta pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem i natką pietruszki. Zapach tej pieczeni rozchodzi się po całym domu, i nie ma osoby której by ona nie posmakowała
1 godz. 30 min
Składniki:
mięso wieprzowe 60 dag
jajka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
ziarenka smaku do smaku
kasza manna 3 łyżki
cebula 2 sztuki
przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka
Pieczeń mięsna z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę również przepuścić przez maszynkę, dodać do mięsa.
Jajka roztrzepać, przelać do mięsa, wsypać kaszę mannę, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Mięso rozłożyć na filii spożywczej na cienki prostokątny placek. Ugotowane na twardo 4 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Natkę posiekać i posypać obficie mięso i jajka.
Całość zawinąć w roladę.
Przełożyć do foremki i piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Komentarze