Pieczeń mięsna z jajkiem

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczysta pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem i natką pietruszki. Zapach tej pieczeni rozchodzi się po całym domu, i nie ma osoby której by ona nie posmakowała

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • mięso wieprzowe 60 dag
    jajka 2 sztuki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majeranek do smaku
    ziarenka smaku do smaku
    kasza manna 3 łyżki
    cebula 2 sztuki
    przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka

    Na farsz:

    jajka 4 sztuki
    natka pietruszki 0,5 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Rolada Pieczeń Przystawki

Pieczeń mięsna z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę również przepuścić przez maszynkę, dodać do mięsa.
    Jajka roztrzepać, przelać do mięsa, wsypać kaszę mannę, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.

    Mięso rozłożyć na filii spożywczej na cienki prostokątny placek. Ugotowane na twardo 4 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Natkę posiekać i posypać obficie mięso i jajka.
    Całość zawinąć w roladę.

    Przełożyć do foremki i piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować