Pieczeń z wkładką dyniowo - serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki przeznaczone na masę mięsną dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
2.Dynię pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać - dusić razem na maśle 10 min, często mieszając. Wystudzić i dodać resztę składników przeznaczonych na masę dyniowo - serową. Wymieszać.
3.2 blaszki (12 x 40 i 13 x 40) wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Masę mięsną podzielić na 4 części, 2 z nich wyłożyć na spód obu blaszek.
4.Następnie na każdą blaszkę wyłożyć połowę masy dyniowo - serowej ...
5.... i przykryć pozostałą ilością masy mięsnej (na każdą blaszkę 1/4 masy). Wierzch pieczeni posmarować ketchup'em (2 łyżki na każdą blaszkę) i posypać kminkiem.
6.Pieczeń piec 45 - 50 min (180 - 200 st. C).
Podawać na ciepło lub na zimno.
Komentarze