PIEROGI RAZOWE Z FARSZEM Z KASZY GRYCZANEJ

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne razowe pierogi to odskocznia od tych nie mniej pysznych tradycyjnych:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:


    ok 2,5 szkl mąki razowej
    1/2 - 2/3 szkl ciepłej wody
    sól
    1 małe jajko
    3 łyżki oleju


    Składniki na farsz:

    kostka twarogu chudego
    paczka ugotowanej kaszy gryczanej
    5 plastrów boczku parzonego
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    pieprz, sól


    Dodatkowo:

    2-3 liście sałaty
    2 łyżki roztopionego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi razowe z farszem z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyrobić elastyczne ciasto.
  • 2. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z pokrojonym/zmielonym czosnkiem.
  • 3. Twaróg rozgnieść w misce, przyprawić, dodać jajko i wymieszać. Wsypać kaszę i dodać boczek. Dokładnie połączyć składniki.
  • 4. Ciasto rozwałkować i wykroić szklanką krążki. Nakładać farsz łyżeczką i dokładnie zalepić.
  • 5. Gotować w osolonej wodzie ok 5 min od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.

    Podawać z roztopionym masłem i posiekanym liściem sałaty.

Porady

przepis starcza na ok 30 pierogów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować