Mięso z grilla jest przysmakiem który lubi wiele osób.
Składniki:
½ kg piersi drobiowych
400 g jogurtu naturalnego
¼ czerwonej papryki
½ czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
½ pęczka koperku
1 łyżeczka słodkiej papryki
¼ łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka soku z cytryny
Piersi z kurczaka grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i pociąć na mniejsze porcje. Do naczynia w którym będziemy marynować mięso przelać jogurt dodać do niego drobno pokrojoną cebulę i paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek , posiekany koperek, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać składniki marynaty. Porcje mięsa włożyć do marynaty i dokładnie je nią pokryć ,odstawić na kilka godzin do lodówki.
2.Mięso po zamarynowaniu układamy na rozgrzanym grillu u mnie jest to elektryczny więc nie używam tacek w przypadku grillowania na powietrzu mięso układamy na tacki które umieszczamy na grillu.
Komentarze