Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo- koperkowym

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Szybkie danie dla zapracowanych

  • 30 min

Składniki:

  • • Jedna pierś z kurczaka
    • cebula
    • Koper
    • Sól
    • Pieprz
    • Ziarenka smaku
    • 3 łyżki śmietany 18 %
    • 2 łyżki mąki
    • 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo- koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy z chrząstek, następnie kroimy w kostkę
    2. Cebule drobno kroimy, podsmażany na oleju. Wsypujemy pierś a następnie dodajemy kolejno przyprawy; sól, pieprz, ziarenka smaku. Całość dusimy pod przykrycie ok. 20 minut dolewając co jakiś czas ok. pół szklanki wody.
    3. Jak pierś będzie już dobra, wsypujemy umyty i pokrojony wcześniej koper
    4. Śmietanę i mąkę łączymy z niewielką ilością wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie śmietanę stopniowo dodajemy do duszącej się piersi. Całość jeszcze raz podgotowujemy. Ilość śmietany zależy od tego, jak gęsty sos chcemy uzyskać.
    5. Pierś można podać z ziemniaczkami.

Porady

zaprosić bliskich i cieszyć się chwilą :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować