Pita z meksykańską sałatką i grillowaną piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę. 2 łyżki oliwy połączyć z przyprawami (papryka, bazylią, oregano, solą i pieprzem). Powstałym sosem nasmarować cząstki kurczaka. Mięso przełożyć do miski i wstawić do lodówki na czas przygotowywania sałatki.
2.Przygotować sałatkę - Fasolę i kukurydzę odsączyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, i razem z cebulą dymką pokroić na małe kawałki. Sałatę pociąć na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać. Dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco.
3.Mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową. Grillować z każdej strony do zarumienienia. Gdy mięso przestygnie, dodać do sałatki, wymieszać.
4.Pity podgrzać w piekarniku. Rozkroić wzdłuż na pół i do środka włożyć sałatkę.
Komentarze