Pizzerinki z kurczaka na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos do pizzerinek: koncentrat wymieszać dokładnie z 3 łyżkami wody, łyżeczką oregano, solą i pieprzem.
2.Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Następnie usmażyć na oleju. Doprawić kurczaka solą, pieprzem i słodką papryką. . Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 4 równe części. Potem przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować sosem, na to wyłożyć usmażone kawałki kurczaka.
3.Na kurczaka paseczki suszonych pomidorów i pokrojone w plasterki oliwki. Mozzarellę pokroić na plastry i ułożyć na wierzchu pizzerinek. Obsypać obficie oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Po upieczeniu posypać kiełkami brokuła.
Komentarze