Pizzerinki z kurczaka na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzięki dodatkowi kiełków brokuła pizzerinki zyskują na lekkości.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 pierś kurczaka
    1 słoik pokrojonych suszonych pomidorów w ziołach
    1 kulka mozzarelli
    2 łyżki zielonych oliwek
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    1 opakowanie kiełków brokuła
    oregano
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza

Pizzerinki z kurczaka na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzerinki z kurczakiem na cieście francuskim 1. Przygotować sos do pizzerinek: koncentrat wymieszać dokładnie z 3 łyżkami wody, łyżeczką oregano, solą i pieprzem.
  • 2. Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Następnie usmażyć na oleju. Doprawić kurczaka solą, pieprzem i słodką papryką. . Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 4 równe części. Potem przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować sosem, na to wyłożyć usmażone kawałki kurczaka.
  • Pizzerinki z kurczakiem na cieście francuskim 3. Na kurczaka paseczki suszonych pomidorów i pokrojone w plasterki oliwki. Mozzarellę pokroić na plastry i ułożyć na wierzchu pizzerinek. Obsypać obficie oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Po upieczeniu posypać kiełkami brokuła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować