Pomarańczowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Pomarańcze w całości umyć,włożyć do garnka i gotować przez 10min.,następnie odcedzić i zalać zimną wodą.Pozostawić na noc.Następnego dnia zemleć pomarańcze w maszynce do mięsa.
Białka z cukrem ubijać,dodając żółtka i pozostałe składniki.Na Końcu wsypać zmielone orzechy i pomarańcze.Lekko wymieszać.Upiec 3 jednakowe placki(każdy z nich można przygotować oddzielnie.Ciasto przełożyć masą kakowo-orzechową(lub dowolną).Wierzch polać polewą.
2.MASA KAKAOWO-ORZECHOWA wykonanie:
Jajka z cukrem ubić na parze.Masło utrzeć na pulchną masę,dodając przestudzoną masę jajeczną,kawę rozpuszczalną w 2 łyżkach wody,orzechy.Do smaku można dodać odrobinę spirytusu.
Komentarze