Zupa pomidorowa z ryżem - po 8 miesiącu

4.47 (156 ocen)

  • 60 min

Jako mama postanowiłam dopiero niedawno ugotować pomidorówkę swojemu prawie 9 miesięcznemu Synkowi. Obawiałam się pomidorów, na szczęście nie było po nich problemów.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
    1/3 fileta z kurczaka
    1 mała marchewka
    1/2 małej pietruszki
    1 cały pomidor
    1/2 szklanki ryżu
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania z ryb Dania z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem - po 8 miesiącu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na zupkę gotujemy do miękkości 1. Skrzydełko oraz fileta dokładnie czyścimy i zalewamy wodą (ok 600ml). Gotujemy na małym ogniu, w trakcie zbieramy powstałe szumowiny. Dodajemy posiekaną drobno marchewkę oraz pietruszkę. Pomidora zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, wycinamy twardy środek i drobno siekamy. Również wrzucamy do zupki i gotujemy wszystko do miękkości. Skrzydełko wyciągamy i obieramy mięsko- bez żadnych skórek i chrząstek. Wrzucamy z powrotem do garnka i blendujemy. Ryż gotujemy do całkowitej miękkości. Po zestawieniu z palnika pozostawiamy w wodzie jeszcze ok 10 minut, następnie cedzimy. Łączymy z zupką pomidorową i porcjujemy na dwa obiadki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować