Mój autorski pomysł na pieczone soczyste polędwiczki.Danie bardzo bogate w smaku dzięki prawdziwemu twarogowi i ziołom ogrodowym.
Składniki:
około 1 kg polędwiczek cielęcych, lub z sarny
pół kg wiejskiego białego sera
świeże zioła u mnie szczypiorek, pietruszka, lubczyk i kolendra
świeże chili
pieprz i sól
2 łyżki masła
2-3 ząbki czosnku
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki oczyszczamy z błon. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy pieprzem. Ser rozdrabniamy dodajemy do niego posiekane zioła, chili, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Polędwiczki układamy na folii spożywczej i okładamy serkiem ziołowym, ja zawijałam jak sushi. Obtoczone polędwiczki przekładamy do brytfanki, dodajemy trochę masła i pieczemy w 180 stopniach C od 1 do 1.5 godziny w zależności jak bardzo wypieczone mięso lubimy.
Komentarze