"POLĘDWICZKI" Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.47 (156 ocen)

  • 15 min

Polędwiczki podałam z buraczkami na ciepło i ziemniakami.

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie polędwiczek z kurczaka (można kupić w lidlu) lub średnia pierś z kurczaka
    opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
    kilka łyżek oleju
    sól
    pieprz
    papryka ładogna
    majranek
    przyprawa do kurczaka
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"polędwiczki" z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z oleju i przypraw szykujemy marynatę. Wkładamy w nią mięso na ok 5 min-8 min. (jeżeli mamy pierś z kurczaka to wcześniej kroimy na paski)
    Ciasto francuskie kroimy na tyle prostokątów ile mamy mięsa. Układamy na nim porcję kurczaka, dokładnie zlepiamy i formujemy półksiężyce (można wymyśleć inny kształt). Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Tak przygotowane półksiężyce smarujemy pędzelkiem rozbełtanym jajkiem.
    Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min.

Porady

Mięso można przyprawić wg uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować