Polędwiczki nadziewane śliwką z sosem pieczarkowo-serowym

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

to danie najbardziej lubi mój mąż

  • 2 godz.

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa 600 g
    śliwki 6-7 sztuk
    szklanka czerwonego wytrawnego wina
    przyprawy(czosnek, papryka słodka, sól, pieprz)
    olej1/3 szklanki
    sos
    pieczarki 100-200 g
    ser gorgonzola 100-200 g
    sól, pieprz
    śmietana 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki nadziewane śliwką z sosem pieczarkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. śliwki moczymy w 1/2 szklance wina
    W polędwiczce robimy otwór w który wkładamy śliwki
    przyprawiamy mięso czosnkiem, , pieprzem i papryką, sola
    Obsmażyłam z każdej strony na gorącym tłuszczu.
    Na koniec mięso podlewamy 1/2 szklanki wina i 1 /2 szklanki wody. Dusimy do miękkości.
    sos
    pieczarki smażymy na tłuszczu , ser rozkruszamy i dodajemy do pieczarek zagęszczamy śmeitaną i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować