Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Anyżowy aromat "włoskiego" kurczaka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kurczak (do 1,5 kg)
    100 g boczku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka szałwii
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka natki pietruszki
    1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
    10 łyżek oliwy z oliwek
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Boczek kroimy w drobną kostkę ,dodajemy posiekane zioła ,nasiona kopru ,sól i pieprz mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Otwór zaszywamy. Brytfankę polewamy połową oliwy ,kładziemy na nią kurczaka i polewamy go pozostałą oliwą. Pieczemy go w temperaturze 200°C ,przez około godzinę. Podajemy pokrojonego z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować