Polska carbonara

0 (0 ocen)

  • 20 min

Carbonara w sam raz na wymogi naszych polskich lodówek.

  • 20 min

Składniki:

  • - makaron spaghetti

    - 1 cebula

    - 350 g boczku wędzonego

    - 4 ząbki czosnku

    - łyżka oleju

    - 200 g śmietanki kremówki 30 %

    - 2 żółtka

    - 30 g sera żółtego

    - 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Polska carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy boczek na odrobinie oleju, następnie dodajemy cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż cebulka będzie szklista. Śmietankę mieszamy z żółtkami i startym serem, zalewamy nią boczek z cebulą i dodajemy ugotowany makaron, posypujemy natką pietruszki.Podgrzewamy chwilkę i podajemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy