Pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.30 dag szponder chudy, 40 dag wołowina gulaszowa - pokroić na duże kostki, pokroić boczek wędzony na mniejsze kostki, polać przyprawą w płynie do zup i dobrze wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki........ cebulę, papryczkę chilli z pestkami, czosnek pokroić, kurki sparzyć gorącą wodą na sitku
2.na rozgrzany olej wsypać mięso z boczkiem i podsmażać z 30 minut mieszając co jakiś czas na mniejszym ogniu
3.do mięsa wsypać cebulę, kurki, czosnek, papryczkę i wymieszać, dolać 1 szklankę wody, gotować z 20 minut
4.dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, pomidory bez skórki i wymieszać, pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut
5.na koniec dodać z rosołu warzywa pokrojone w talarki, wlać gęstą śmietanę słodką 18%, koperek i wymieszać
6.gotować bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty mieszając
Komentarze