Pożywne śniadanie z jajkiem sadzonym i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na śniadanie dla osób, które lubią coś zjeść na ciepło z samego rana.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 plasterki boczku wędzonego
    - jajko
    - szczypiorek
    - sól
    - kilka kromek pieczywa
    - fasola w zalewie pomidorowej (ja użyłam gotowej w słoiku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pożywne śniadanie z jajkiem sadzonym i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Gdy brzegi plasterków boczku będą już rumiane, delikatnie przewracamy je na drugą stronę.
    Kromki pieczywa pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni do chrupkości.
    Patelnię natłuszczamy masłem, rozgrzewamy. Wbij jajko (ja użyłam silikonowej formy, aby jajko miało kształt kwiatka) i usmażyć na małym ogniu.
    Ułożyć wszystkie składniki na talerzu. Jajko posypać solą do smaku oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Boczek wędzony Fasola Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować