1.Mąkę, margarynę, cukier, amoniak i żółtka zagniatamy na ciasto. Dzielimy na 3 równe części . Do dwóch dodajemy po jednej łyżce kakao i zagniatamy. Ciasto wkładamy do lodówki.
Ser łączymy z pozostałymi składniki i miksujemy.
Do tradycyjnej prostokątnej blaszki wykładamy białe ciasto.
2.Następnie czeko-dżem mieszamy z porzeczkami i smarujemy ciasto.
3.Drugą tym razem kakaową porcję ciasta ścieramy na tarce.
4.Wykładamy masę serową.W misce ubijamy pianę i dodajemy do niej cukier i kisiel. Pianę wykładamy na masę serową i znów ścieramy ciasto.
5.Placek pieczemy około 50 minut w 170 stopniach.
Porady
Aby czeko dżem nie był zbyt mdły polecam dodać czerwone porzeczki, które nadadzą kwaskowatego smaku.
Komentarze