Placek z dzemem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Składniki na polewę połączyć , zagotować, wystudzić.
2.Jajka ubić z cukrem , dodać polewę , ubijać.
3.Wsypać mąkę , proszek do pieczenia, sodę, wymieszać. Przygotować formę 30x32 wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Masę wlać do formy piec w piekarniku około 30 min w temperaturze 180 stopni.
4.Żelatynę rozpuścić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce sera. Na samym końcu dodać żelatynę, wymieszać
5.Śmietanę ubić z cukrem, dodać śmietanę fix i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
Wystudzony placek przekroić na pół. Pierwszy placek posmarować dżemem, na to masa serowa, druga część placka , dżem i masa śmietanowa. Wierzch posypać posypką czekoladową .
Komentarze