Placuszki "biszkoptowe"

4.5 (192 ocen)

Delikatne jogurtowe placuszki o smaku biszkoptowym. Posypane cukrem pudrem lub polane owocowym sosem w sam raz na podwieczorek lub kolację.

Składniki:

  • - 2 szkl. mąki
    - 2 szkl. mleka
    - 2 łyżki cukru kryształu
    - 2 jajka
    - 1 mały jogurt o smaku biszkoptowym lub wafelkowym
    - niepełna łyżeczka cukru wanilinowego
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    - olej do smażenia
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Placuszki "biszkoptowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski, dodać resztę sypkich składników. Wlać mleko, wbić jajka i wymieszać, żeby składniki się połączyły. Na koniec dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć trochę gęstszą konsystencję niż ciasto na naleśniki.
    Ciasto nakładać łyżką stołową na rozgrzaną patelnię (posmarowaną lekko olejem). Smażyć po obu stronach na złoty kolor.
    Podawać posypane cukrem pudrem lub polane owocowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować