Placuszki kukurydziano- ryżowe

4.99 (143 ocen)

  • 40 min

Placuszki chyba kochamy w każdym domu, dodatkowo sa one bez glutenu a więc o wiele wiele zdrowsze niż wersji pszennej...Ale pamiętajmy mąka to mąka i nie ważne czy pszenna czy bez glutenowa nie przesadzajmy z nią w spożywaniu...

  • 40 min

Składniki:

  • 3/4 kubka maki ryżowej
    3/4 kubka mąki kukurydzianej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    jajko
    drożdże około 15- 20 gram
    szklanka ciepłego mleka
    woda ciepła
    łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Placuszki kukurydziano- ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2599brn 1. Mąki mieszamy, drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku dodajemy jajko, cukier i wszystko razem mieszamy..Dolewając wody doprowadzamy ciasto do konsystencji gęstej śmietany lub ciasta naleśnikowego
    Odstawiamy na 20 minut.
    Smażymy na patelni..

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować