Placuszki ryżowe z konfiturą, śmietaną i jagodami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniałe, delikatne, znikaja w mgnieniu oka.

  • 30 min

Składniki:

  • PLACUSZKI:

    1 szkl. ryżu
    1 szkl. mąki
    2 jaja
    1/2szkl.śmietany lub joghurtu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 cukry waniliowe
    olej

    PONADTO:

    konfitura jagodowa
    bita śmietana
    jagody

Placuszki ryżowe z konfiturą, śmietaną i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko. Wystudzić.
  • 2. Wszystkie składniki razem z ryżem wymieszać w misce.
  • 3. Smażyć placuszki na oleju na rumaiano z obu stron.
  • 4. Podawać z konfiturą, bitą śmietaną i jagodami.

Porady

Świetnie smakują na zimno i na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy