Placuszki przygotowane na kremówce są bardziej delikatniejsze niż na mleku. Ja do swoich placuszków dodałam musli i wyszło bardzo pysznie. Polecam na podwieczorek.
30 min
Składniki:
Ciasto:
150 ml śmietanki kremówki 30 %
2 jajka
200 ml ulubionego musli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
miód prawdziwy do smaku ( ja dałam 3 łyżki )
szczypta soli
1 łyżeczka mielonego cynamonu
około 10 łyżek mąki tortowej
Placuszki z musli na kremówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto przekładamy do miski i mieszamy ( najlepiej rózgą do ubijania białek ) na gładkie i dość gęste ciasto. Jeżeli będzie potrzeba można dodać jeszcze mąki.
2.Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut w każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze