PSTRĄG CYTRYNOWY Z MLEKIEM KOKOSOWYM

0 (0 ocen)

Doskonała na każdą okazję dla osób lubiących ryby.

Składniki:


  • 1 szt. świeży pstrąg
    1 szt. cytryna
    2 łyżki masła
    2 łyżki mleka kokosowego z puszki
    sól,pieprz cytrynowy,bazylia,tymianek,czosnek granulowany

Pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym 1.




    Rybę oczyścić z łusek,wypatroszyć,łącznie z
    głową,umyć,przyprawić solą,pieprzem

  • pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym 2. Do środka włożyć
    plastry cytryny,posypać,tymiankiem,bazylią,czosnkiem
    granulowanym,rozłożyć na wierzchu pozostałe cytryny ,zawinąć w folię spożywczą i odstawić w chłodne
    miejsce na 12 godzin.
  • 3.
    Przygotować naczynie żaroodporne,posmarować masłem.
  • cytrynowy pstrąg z mlekiem kokosowym 4. Rybę
    odwinąć z folii,wyjąć cytryny,do środka włożyć 1 łyżkę
    mleka kokosowego,posypać przyprawami do smaku .
  • pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym 5. Ułożyć w
    naczyniu,posmarować drugą łyżką mleka kokosowego,obłożyć
    cytryną z marynaty.
  • pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym 6. Na wierzch ryby pokłaść wiórki
    masła,wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C i zapiekać 20-30
    min.polewając wytworzonym sosem.
  • pstrąg cytrynowy z mlekiem kokosowym 7.
    Po upieczeniu rybę ozdobić,podawać w tym samym naczyniu,w
    którym się zapiekała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy