Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym

4.5 (140 ocen)

Tak przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała na ciepło jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :)

Składniki:

  • 300 g pstrąga łososiowego
    przyprawa do ryb w młynku do smaku
    łyżka soku z limonki
    świeżo zmielony pieprz do smaku
    2 łyżki oleju do smażenia

    Sos koperkowy:
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżki posiekanego koperku
    odrobina soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na ok 4-5 pasków, usunąć ości. Skropić sokiem z limonki i oprószyć przyprawą do ryb oraz pieprzem. odstawić na pół godziny.

    Sos: majonez wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce.

    Na patelni rozgrzać olej ułożyć kawałki ryby skórą do spodu. Smażyć kilka minut z jednej a później z drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować