Pstrągi zapiekane w maśle czosnkowym

5 (172 ocen)

  • 30 min

Rybka palce lizać a do tego grzanki z masłem czosnkowym! Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 4 pstrągi
    1/2 kostki masła
    3 ząbki czosnku
    1 cytryna
    sól
    pieprz ziołowa
    tymianek
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrągi zapiekane w maśle czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrągi zapiekane w maśle czosnkowym 1. Pstrąga wymyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pstrągi skropić ze wszystkich stron oraz w środku sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć oraz posypać tymiankiem.
  • Pstrągo zapiekane w maśle czosnkowym 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do miękkiego masła, dodać odrobinę soli i dokładnie wymieszać.
    Masłem czosnkowym wysmarować naczynie żaroodporne. Do środka pstrągów włożyć troszkę masła czosnkowego oraz ułożyć masło na pstrągi.
  • Pstrago zapiekane w maśle czosnkowym 3. Zapiekać w piekarniku ok 25 min w temp. 180*C. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować