Prosta zupa pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone , umyte udka kroimy na pół i wkładamy do garnka (u mnie 3l) i zalewamy zimną wodą.Gotujemy i zbieramy szumowiny do tąd aż przestaną wypływać.Zmniejszamy ogień i dodajemy sól,listki i kulki ziela angielskiego oraz obrane,umyte i pokrojone warzywa (kroimy jak kto lubi) i cebulę przypieczoną .Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy wypłukany (parę razy w zimnej wodzie) ryż i posiekaną natkę pietruszki i gotujemy do miękkości ryżu.Doprawiamy solą,pieprzem oraz maggi
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy,gotujemy aż się rozpuści,dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną wody,chwilkę gotujemy i gotowe.
Smacznego :)
Komentarze