Przekładane ciasto miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać sól, cynamon i goździki
2. Oddzielnie utrzeć masło do białości, dobrze roztrzepać jaja mikserem
3. Do masła dodawać partiami stale ucierając: jajka, miód i mąkę z przyprawami –zagnieść lekkie ciasto
4. Ciasto podzielić na pięć cześci, rozwałkować każdy blat przez folię
5. W kwadratowych formach upiec cienkie placki – 5 sztuk ( rozważyłam ciasto na wadze kuchennej)
6. Blaty przekładać kolorowymi marmoladami
7. Czekoladę rozpuścić wraz ze śmietanką w łaźni wodnej
8. Wystudzone ciasto posmarować przygotowaną czekoladą
Porady
jeżeli jajka będą bardzo duże , może być potrzeba dodania jeszcze trochę mąki
Komentarze