Przekładaniec warzywno-mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy
w kostkę. Rumienimy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy
mięso i smażymy. Doprawiamy
solą i pieprzem.
2.Ziemniaki obieramy i wraz
z bakłażanem i cukiniami kroimy
w cienkie plastry. Fasolę
dokładnie osączamy. Naczynie
żaroodporne natłuszczamy
olejem i warstwowo układamy
po 1/2 ziemniaków,
cukinii i bakłażana. Wykładamy
po 1/2 mięsa i fasoli. Polewamy
keczupem. Czynności
powtarzamy.
3.Wierzch potrawy posypujemy
bułką tartą oraz rozmarynem. Następnie
przykrywamy folią aluminiową
i pieczemy ok. godziny
w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 180 °C.
Komentarze