Pulpeciki z kaszy jęczmiennej

4.44 (156 ocen)

Świetne na obiad

Składniki:

  • Składniki :

    2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,
    2 marchewki,
    1 cebula,
    1 łyżka masła,
    natka pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    jajko,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.44 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pulpeciki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Do miski wsyp kaszę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Dodaj marchew i cebulę. Posmaż parę minut. Warzywa przełóż do kaszy. Wrzuć posiekana natkę pietruszki. Wbij jajko i przepraw do smaku. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. W dłoni uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować