Pulpeciki zapiekane z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie mięsa:
Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj przyprawy, drobno pokrojoną cebulę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki. Pulpeciki smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Przygotowanie sosu :
Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wrzuć pokrojoną cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek. Smaż chwilę. Wlej pomidory i bulion. Duś wszystko parę minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Usmażone pulpeciki ułóż na sosie. Na każdym połóż plasterek mozzarelli. Całość włóż do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Komentarze