Pulpety indycze w sosie pomidorowym z makaronem:)

0 (0 ocen)

  • 55 min

Danie proste i szybkie-w sam raz na obiad-sycace i smaczne.

  • 55 min

Składniki:

  • Na pulpety:

    500g mielonego mięsa z indyka
    1 jajo
    2 łyżki kaszy manny
    2 łyżki utartego sera żółtego
    2.Na sos:

    1 mała cebula
    1 mała łodyga selera naciowego
    1 mała marchew
    2 -3łyżki oliwy
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    2 puszki pomidorów
    1 łyżeczka cukru
    sól morska
    pieprz , natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety indycze w sosie pomidorowym z makaronem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę , selera drobno posiekać, marchew pokroic w drobna kostke, zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu z grubym dnem. Dodać pomidory, tyle samo wody (nalewając w puste puszki po pomidorach)a nastepnie przyprawy i odrobine natki.. Gotować ok 10 minut.

    2. Wszystkie składniki na pulpety-mięso , jajo , kasza manna, i ser nalezy dokładnie wymieszać a nastepnie formować okrągłe pulpeciki, Wkładać je delikatnie do sosu,próbując układać w kołach wokół obrzeża garnka. Dusić pulpety ok 30 minut na wolniutkim ogniu.

    Podawać z makaronem, udekorowac natka

Porady

Mi wychodzi około 2o sztuk pulpetów. Polecam uzywanie soli morskiej czas przyg:55 minut ilosc porcki 5 ( około 20 pulpetów cena za porcjie. 2, 00 zł.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować