PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM Z MARCHEWKĄ

4.5 (154 ocen)

  • 1 godz. 30 min

MOJE DZIECIAKI UWIELBIAJA PULPETY POD RÓŻNYMI POSTACIAMI

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • TOREBKA RYŻU, OK 1KG ŁOPATKI WP, DUŻA CEBULA, 2 ZĄBKI CZOSNKU, BUŁKA, MLEKO DO NASACZENIA BUŁKI, 1 JAJKO, MARCHEWKA, DUŻY PĘCZEK SZCZYPIORKU, KOSTKA ROSOŁOWA, 100ML SMIETANY 30%, ŁYŻKA MĄKI, SÓŁ, PIEPRZ, BAZYLIA
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie koperkowym z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIĘSO MIELIMY.RYZ GOTUJEMY WG PRZEPISU. CEBULKE KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY Z CZOSNKIEM ŻEBY SIE ZESZKLIŁA. DO ZMIELONEGO MIĘSA DODAJEMY PODSMAŻONA CEBULKE, RYŻ, JAJKO, NAMOCZONĄ BUŁKĘ I PÓŁ STARTEJ MARCHEWKI ORAZ PRZYPRAWY. WSZYSTKO DOKŁADNIE RAZEM WYRABIAMY. FORMUJEMY PULPETY I OBSMAŻAMY NA ROZGRZANEJ PATELNI. NASTEPNIE ZALEWAMY PULPETY DO POŁOWY WODA DODAJEMY KOSTKE ROSOŁOWĄ I RESZTE STARTEJ MARCHEWKI. DUSIMY POD PRZYKRYCIEM OK 30MIN. NASTEPNIE DODAJEMY POSIEKANY KOPEREK I SMIETANE. ZAGĘSZCZAMY TROCHĘ MĄKĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować