Pulpety w sosie koperkowym z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MIĘSO MIELIMY.RYZ GOTUJEMY WG PRZEPISU. CEBULKE KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY Z CZOSNKIEM ŻEBY SIE ZESZKLIŁA. DO ZMIELONEGO MIĘSA DODAJEMY PODSMAŻONA CEBULKE, RYŻ, JAJKO, NAMOCZONĄ BUŁKĘ I PÓŁ STARTEJ MARCHEWKI ORAZ PRZYPRAWY. WSZYSTKO DOKŁADNIE RAZEM WYRABIAMY. FORMUJEMY PULPETY I OBSMAŻAMY NA ROZGRZANEJ PATELNI. NASTEPNIE ZALEWAMY PULPETY DO POŁOWY WODA DODAJEMY KOSTKE ROSOŁOWĄ I RESZTE STARTEJ MARCHEWKI. DUSIMY POD PRZYKRYCIEM OK 30MIN. NASTEPNIE DODAJEMY POSIEKANY KOPEREK I SMIETANE. ZAGĘSZCZAMY TROCHĘ MĄKĄ.
Komentarze