Pyrka z farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam prostotę....dlatego .pyrka gotowana w mundurku- w towarzystwie sałatki z szynki i kukurydzy ukradła moje serce, Minimalistycznie i smacznie .

  • 20 min

Składniki:

  • 8 ziemniaków (dobrego gatunku)
    ok.40 dkg. szynki (u mnie podwędzana ale gotowana też się sprawdzi)
    por (biała część)
    puszka kukurydzy
    Kilka łyżek jogurtu + 2 łyżki majonezu do smaku (wg uznania)
    1 większy ząbek czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pyrka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach,do miękkości .Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany por i odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy drobno posiekany czosnek. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gorące ziemniaki przekrawamy na pół, dodajemy zimny farsz. Bierzemy w dłoń łyżeczkę i delektujemy się smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować