Sernik gotowany z wiaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.masło w garnku stopić i wystudzić - w misce mikserem dobrze połączyć składniki: jajka, twaróg wiaderko president, cukier, skórka kandyzowana
2.do wystudzonego masła wlać masę sernikową i mikserem rózgą połączyć składniki, gotować na średnim ogniu mieszając
3.budynie z mąką ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać do gotującego się sernika, mieszać do zagęstnienia sernika i zdjąć garnek z ognia
4.forma 30x15 wyłożona papierem do pieczenia, na dnie i bokach poukładać jasne herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej, wygładzić wierzch
5.na wierzchu poukładać herbatniki ciemne delikatnie przyciskając do sernika
6.na herbatniki wyłożyć resztę masy serowej, wyrównać wierzch i poukładać herbatniki jasne i ciemne, schować do lodówki
7.galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wyłożyć na herbatniki, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy sernik z papierem i go usunąć na talerzu
Komentarze